70. Een evenwichtig microbioom: bodemkwaliteit, leefstijl & gezondheid
Wat is het verband tussen jouw gezondheid en de kwaliteit van de bodem, de gewassen die erop groeien en de dieren die erop grazen? Kunnen wij daar samen in een workshop een praktisch verband leggen dus tussen je buitenwereld en binnenwereld. Voor professionals uit landbouw, verwerking, voeding en gezondheid, voor studenten, voor consumenten en voor geïnteresseerden uit de horeca, coaching en leefstijlbegeleiding, voor studenten.
Laten we naar gezondheid kijken in de context van ons geheel. Alle bacteriën, virussen en gisten in ons lichaam samen worden ook wel ons microbioom genoemd. Een evenwichtig microbioom is van groot belang voor onze gezondheid.
In deze workshop willen wij Karin, Barbera en Peter samen met jou een breder inzicht verschaffen in wat microbioom inhoudt, waardoor ons microbioom wordt beïnvloed en welke invloed het microbioom zelf heeft op onze gezondheid en op essentiële processen in ons lichaam. Wij belichten graag de bijzondere samenhang tussen bodem, gewassen, dieren, voedsel, voeding en onze gezondheid. Is het microbioom de verbindende factor tussen de bodem en onze buik? Wat betekent dat voor onze leefstijl, voor de landbouw, de verkoop en de bewerking van ons voedsel?
Peter Voshol PhD - fysioloog, trainer, coach
Karin Pijper - leefstijlarts en huisarts, Leefstijl Microbioom Centrum
Barbera Suzanne Eijgel - therapeut/ leefstijl coach, Leefstijl Microbioom Centrum